Proteng

Fejlődő világunkban nap mint nap találkozhatunk különféle oltórendszereket kínáló hirdetésekkel, vannak egyszerűek, vannak bonyolult technikai megoldásokkal felszerelt rendszerek. Szilvay Kornél a poroltó és a szárazoltó feltalálója, úttörőként lerakta a tűzoltó rendszerek alapjait, nyomába lépve tervező mérnökök hada ontja magából a különböző technikai megoldásokat. Vannak beépített rendszerek, spinklerek, vízköddel oltó rendszerek, gázzal, habbal, aeroszol rendszerek, vagyis a választék óriási. A PROTENG® család nyolc terméke, a legegyszerűbb, de egyben egyedi, forradalmian új tűzoltó készülék. Mi lehet egyszerűbb, mint egy FM-200 (heptafluorpropan)-al töltött 18 mm vastag poliamid cső, ami a legnagyobb hőt érintő szakaszán megolvad és 15 bár nyomással kiáramlik az oltó gáz. A tüzet annak keletkezésekor oltja el. Meghibásodást kizáró felépítés, nem igényel áramforrást, karbantartást és 10 éves működési garancia adott a termékhez. A garancia időtartama nem egy reklám fogás, vagy egy jól csengő szlogen, hanem kémiai valóság, mivel a rendszerekben lévő oltógáz (heptafluorpropan) 10 évig őrzi meg oltó képességét. Az időjárás nem befolyásolja a működését, nincsenek elektromos részei, amik meghibásodhatnának, egyszerű a fölszerelése, mobilitásban verhetetlen.

Ma, sajnos egyre elterjedtebb az álltalános, oltóberendezéseket forgalmazó cégeknél, hogy felsorolnak egy oldalnyi ismeretlen, sokszor nem is létező tanúsítványokat, tanúsítványt kiállító hivatalokat olyan országok nevei mellet melyeket a térképen is nehéz megtalálni.

A PROTENG® termékcsalád a következő tanúsítványokkal rendelkezik: TÜV, AQAPTÜV, BM Országos Katasztrófavédelem 11645-1/2017, KKI 35001/668-2/2018. De számunkra a legfontosabb amire elszántan törekszünk, hogy megfizethető és hatékony oltó rendszereket állítsunk elő, amelyekkel a tüzeket korai szakaszában tudjuk eloltani. Alkalmazási területének nincsenek határai. Sorolhatnánk oldalakon keresztül, mire is jó PROTENG®, de mindenki önmaga dönti el mivel és hogyan védi értékeit, köztük is a legfontosabbat, a családot!